Планът „ЮНКЕР” – нови възможности за инвестиции в България

България със 100 милиона евро в проекти

Заместник-министър Любен Петров участва в дискусията „Планът „ЮНКЕР” – нови възможности за инвестиции в България“. Това е Десета дискусия от националната кампания „ДА! На българската икономика”, организирана от в. „Стандарт“ и КРИБ /Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България/.

Срещата бе със специалното участие на Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия с ресор бюджет и човешки ресурси.На въпроси на бизнеса отговаряха Меглена Кунева, заместник-министър председател и министър на образованието, Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие, Владислав Горанов, министър на финансите, Теменужка Петкова, министър на енергетиката и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Идеята на инвестиционния план Юнкер е да се ангажират частните инвестиции. В този смисъл българският бизнес следва да е активен участник във всички фази на изпълнение на проектите по План „Юнкер“. България заяви участието си със 100 милиона евро в проекти, подкрепени от Европейския фонд за стратегически инвестиции – план „Юнкер“, като ще бъдат съфинансирани проекти, одобрени от Българската банка за развитие. Нашата страна е осмата държава в ЕС, която съобщи нейния принос към фонда преди неговото стартиране.

Вашият коментар