Рокерите откриха своя сезон с мотошествие и празник пред Резиденция “Бояна”

Под мотото „Малки и големи заедно на пътя“, в най-голямото рокерско събитие за годината, чийто домакин беше Район „Витоша“, се включиха десет хиляди мотоциклетисти

Десет хиляди рокери по данни на организаторите и поне още толкова зрители се включиха в откриването на мотосезона в София на 26 март. Най-голямото рокерско събитие за годината беше организирано от водещи столични клубове като МОТО БГ, МК “BIG BULS”, МК “RED RIDERS” София и МК “АТРОКС”, с партньори Район “Витоша”-СО и Столична община. През тази година мотосезонът ще протече под мотото „Малки и големи заедно на пътя” и цели създаване на толерантност между водачите на всички превозни средства и пешеходците.

Стартът беше даден на площад “Александър Невски” с поздравления и водосвет за здраве и безаварийно каране. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, придружена от внука си Алекс, пожела на любителите на високите скорости безаварийно каране. Фандъкова постави символичен стикер на най-големия камион в България, който предвождаше рокерското шествие по софийските улици.

Зрелищното шествие от мотори от всякакъв клас и марки – известни и не толкова, премина от центъра на София до Резиденция “Бояна”, където се пренесе и най-чаканата част от празника. Колоната водеше моторът с кмета на Район „Витоша“ Любен Петров. А пред Резиденция „Бояна“ домакинството пое Район “Витоша”.

– За мен е огромно удоволствие да видя днес тук хора свободни, хора, които обичат високите скорости, но и доказаха, че могат да направят една сериозна организация, независимо, че и общината помага. Добре дошли и се забавлявайте! И помнете колко е добре да е безопасно на пътя. Пазете малките! – отправи апел към рокерите кметът на Район “Витоша” Любен Петров. – Искам да поздравя всички гости на Район “Витоша” и да им пожелая един огромен купон, който ще запомнят. Благодаря и късмет на всички и нека шоуто да продължи!

Бяха раздадени и наградите за мотоциклет на 2011 година. Денят продължи с атрактивни състезания по пистата пред резиденцията. Тома и неговата банда забиваха яко с музиката на „AC-DC“ и „Металика“.

Comments

Вашият коментар